logo_VDK

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HISTORIEK

In 1898 startte August Van Der Kinderen het bedrijf en werkte aanvankelijk als huisschrijnwerker voor de grafelijke familie Vilain XIV. Hij evolueerde van schrijnwerker tot bouwmeester en realiseerde in Bazel verschillende bouwwerken oa. scholen en parochiale lokalen.

Eind jaren 30 trad zijn zoon Lode Van Der Kinderen in zijn voetsporen. De oorlogsjaren belemmerden de verdere expansie van het bedrijf. Het bedrijf werd overgenomen door Walter Claessens, petekind van Lode Van Der Kinderen die zelf geen kinderen had. Walter was zoon van een bakkersfamilie maar vermits zijn moeder op zeer jonge leeftijd was overleden werden de kinderen veel bij de familie ondergebracht. Op deze manier werd zijn interesse voor de bouwsector gewekt en kreeg ook hij het bouwvirus te pakken.

De gouden jaren jaren '60 zorgden voor een sterke groei en in die periode werd het bedrijf een middelgrote onderneming.

De uitbreiding van de haven van Antwerpen zorgde tevens voor nieuwe klanten met specifieke eisen waardoor Bouwbedrijf Van Der Kinderen ook in deze branche tot ontwikkeling kwam.

Sedert 1989 staat Kris Claessens aan de leiding van het bedrijf, de vierde generatie. Onze familiale structuur staat nog steeds garant voor een persoonlijke klantenrelatie.

Ook het aspect veiligheid kwam meer in de kijker. Reeds in 1997 haalde Bouwbedrijf Van Der Kinderen zijn VCA** certificaat en was hiermee bij de eerste bedrijven in de bouwsector.

Doorheen de jaren heeft Bouwbedrijf van der Kinderen de ontwikkelingen in de bouwtechnieken op de voet gevolgd en toegepast in de diversiteit van bouwwerken die zij gerealiseerd heeft. Bouwbedrijf Van Der Kinderen heeft steeds geïnvesteerd in materiaal en werkingsmiddelen, aangepast aan de moderne bouwmethodes.